De omgeving

De omgeving

Hondon de Las Nieves, gelegen in de provincie Alicante is een echt leuk authentiek spaans dorp met een levendig dorpsplein, lekkere restaurants, wijnproeverijen en diverse terrassen. Op 5 minuten rijden van Casa Kole vindt u dan ook diverse supermarktjes, lokale slager, verse bakkerij, apotheek, en bodega. De grotere supermarkten vindt u in de nabij gelegen steden als Aspe of Elx

De Hondon Vallei is een relatief ongerept en prachtig gebied, gelegen in een rustige bergachtige streek. De vallei staat voornamelijk bekend om zijn druiven en wijnproductie. De vallei wordt dan ook vaak aangeduid als de “Wijnvallei”. Ook worden hier amandelen en olijven geteeld.

Bodega
Op het einde van Hondón de las Nieves ziet u de prachtige Bodegas Cerda, een wijnhuis met museum. Het gebouw is de trots van het gebied. U kunt hier de lokale wijnen proeven en de geschiedenis van de lokale wijnindustrie in de Hondon vallei ontdekken.
De dichtsbijzijnde steden en dorpen zijn o.a. Elx (palmenstad), Hondon de las Frailes, La Romana, Pinosa en Aspe.

Ook voor de fanatiekelingen onder ons kunt u hier terecht voor een fietstocht door de bergen of een adembenemende wandeling door de Rio Chicamo.

 

Leuke uitstapjes om te maken zijn o.a. een dagje naar Oud Alicante waar u zeker een kijkje moet nemen in het Kasteel van Santa Barbara met een waanzinnig uitzicht over de stad.

 

Torrevieja is een leuke en gezellige badplaats en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Torrevieja is dicht bij de zee gesitueerd en omgeven door twee grote natuurlijke zoutmeren welke de grootste zijn van heel Europa.

Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de “genezende krachten” van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaat bij deze ziektes.

 

De prachtige stranden van de Costa Blanca vindt u op 30 min. rijden van Casa Kole waaronder het prachtige strand van La Marina en Santa Pola.

Casa Kole vindt u op 30 min rijden vanaf Alicante Airport.

Categorie:Uncategorized